Troms Frp dropper forslag om Syria-ultimatum

Fremskrittspartiets nestleder Per Sandberg. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)
Fremskrittspartiets nestleder Per Sandberg. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Forslaget om at Fremskrittspartiet må ut av regjering dersom Stortinget vedtar at Norge må ta imot 10.000 kvoteflyktninger, kommer ikke til behandling under landsmøtet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi diskuterer ikke regjeringsspørsmålet. En enstemmig redaksjonskomité slår fast at vi har en asylavtale og en avtale om budsjettet med KrF og Venstre. Dette er klare avtaler og det er tilfredsstillende for oss, sier redaksjonskomiteens leder Per Sandberg til NTB.

Trekker forslag

Troms Frp ville at landsmøtet skulle vedta at Frp måtte ut av regjering dersom Stortinget instruerer regjeringen til å ta imot 10.000 kvoteflyktninger fra Syria. Ifølge Sandberg trekker Troms forslaget. Også noe nær likelydende forslag fra Buskerud Frp og Akershus Frp er nå innarbeidet i tre nye forslag, opplyser Sandberg.

– Troms er fornøyd med løsningen, fordi vi sier at det er uaktuelt å ta imot 10.000 flyktninger, sier Sandberg.

Revidert

Arbeiderpartiet, Venstre, Senterpartiet, SV og De Grønne har vedtak på at Norge må ta imot 10.000 kvoteflyktninger fra Syria, mens KrF skal ta stilling til et tilsvarende forslag under sitt landsmøte kommende helg.

Sandberg sier at det er fritt fram for Venstre og KrF å komme med nye asylforslag i forhandlingene om revidert budsjett.

– Skulle det komme et slikt utspill, er mitt utgangspunkt at avtalens 2.250 flyktninger er et tall vi er fornøyd med. Jeg har ennå ikke sett eller hørt noe om at de vil kreve flere kvoteflyktninger i forbindelse med revidert, sier Sandberg til NTB.

Båtflyktninger til Nord-Afrika

Oslo Frps forslag om en resolusjon som går inn for å returnere skipbrudne flyktninger i Middelhavet til Nord-Afrika, vil ifølge Sandberg bli ivaretatt i redaksjonskomiteens innstilling.

Oslo Frp mener at et slikt tiltak kan gjøre det mindre attraktivt å forsøke å flykte over Middelhavet fra Nord-Afrika til Europa.

Fremskrittspartiets landsmøte skal behandle resolusjonsforslagene søndag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært