Etterslukking av Sotra-brannen fortsetter

Brannmannskapene holdt søndag på med etterslukking av den omfattende lyngbrannen på Sotra i Hordaland. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)
Brannmannskapene holdt søndag på med etterslukking av den omfattende lyngbrannen på Sotra i Hordaland. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Brannmannskapene holder fortsatt på å etterslukke den omfattende lyngbrannen på Sotra i Hordaland. Et område på rundt 3 kvadratkilometer har brent opp, ifølge brannvesenet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har et mannskap på 18 der ute akkurat nå, de har holdt på siden i dag morges. Vi fortsetter i morgen med en mindre mannskapsstyrke, sier vakthavende brannsjef Bjørn Olav Paulsen i Sotra Brannvesen til NTB søndag ettermiddag.

– Grove anslag viser at om lag 3 kvadratkilometer har brent opp. Etter vår målestokk er det relativt mye, sier han.

Helikoptre er blitt brukt i området også søndag, men brannen har ikke spredd seg videre. Det er kun snakk om etterslukking og kontroll av området.

Brannen ble utløst av ulovlig bråtebrenning like ved Ågotnes lørdag formiddag. Tre personer var involvert i bråtebrenningen og politiet vil opprette straffesak mot dem siden de ikke hadde søkt om brannvesenet samtykke.

Politi og brannvesen fikk melding om gress- og lyngbrannen ved Ørjevegen i Ågotnes i 12-tiden lørdag. Ilden spredte seg raskt til et større område, og brannvesenet ba om assistanse fra Sivilforsvaret og statens skogbrannhelikopter.

Søndag ettermiddag blusset det opp en ny lyngbrann på Sotra, denne gangen i Sildavika. Denne ble slukket etter kort tid.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært