Politiet etterforsker enda en russevoldtekt i Oslo

Illustrasjonsfoto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)
Illustrasjonsfoto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

Politiet etterlyser to unge menn som skal ha voldtatt en russejente i Oslo natt til lørdag. Samtidig varsler politiet om ytterligere en voldtekt under russetreffet på Tryvann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den siste voldtekten skal ha skjedd under russetreffet på Tryvann kvelden fredag 1. mai, ifølge TV 2. Gjerningsmannen er ikke kjent for politiet.

– Den ble anmeldt fredag kveld, og skjedde i forbindelse med russearrangementet på Tryvann. Vi kan ikke si mer nå, sier politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt.

Samtidig går Oslo-politiet ut og etterlyser to unge menn etter en annen voldtekt under treffet. En russejente har forklart i avhør at hun ble voldtatt av to menn inne på et mobilt toalett.

Voldtekten skjedde rundt klokka 1 natt til 1. mai. Oslo-politiet ber nå publikum om hjelp på jakt etter to gjerningsmenn.

Glow-striper i ansiktet

Det var to gjerningspersoner involvert som beskrives slik:

1. Nordisk utseende gutt, cirka 180 centimeter høy. Tynn og med halvlangt hår. Kledd i rød russebukse, mørk parkasjakke og med en hettegenser under jakka. Han hadde et mørkeblått tørkle med hvit skrift som pannebånd.

2. Gutt, noe mørk i huden, cirka 180 centimeter høy. Kraftig kroppsbygning. Kledd i rød russebukse, stor jakke og med samme type pannebånd som den andre gutten. Snakket noe gebrokkent norsk.

Begge guttene hadde glow-striper på kinnene.

«Dersom noen har kjennskap til hendelsen, har gjort observasjoner, eller har hørt noe om hendelsen som kan bidra til å oppklare saken og identifisere gjerningspersonene» må de ta kontakt, ber politiet i en pressemelding.

– Samme modus

Politiet har dessuten gjennomført nye avhør av jenta, for å undersøke om det er noen forbindelse mellom voldtekten på Tryvann og en voldtekt på landstreffet for russen på Fredriksten festning i Halden i Østfold sist helg.

En 19 år gammel kvinne ble også der dratt inn på et mobilt toalett på festningsområdet og voldtatt. Ifølge vaktleder Øyvind Torgersen ved kriminalvakten i Oslo politidistrikt var det også her to gjerningsmenn.

– De har brukt samme modus, derfor er det naturlig å sammenligne de to sakene, forteller han til NRK.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært