Flere lik gravd opp fra massegrav i Thailand

Mer enn tyve døde skal være funnet den siste tiden sør i Thailand. Ifølge thailandske myndigheter bærer likene preg av å ha ligget der lenge. Foto: NTB scanpix
Mer enn tyve døde skal være funnet den siste tiden sør i Thailand. Ifølge thailandske myndigheter bærer likene preg av å ha ligget der lenge. Foto: NTB scanpix

Thailandsk politi har gravd opp flere lik som er blitt funnet i en massegrav sør i landet. De døde var trolig migranter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst tre flere lik ble gravd opp lørdag, ifølge en journalist fra nyhetsbyrået AFP. Ifølge thailandske myndigheter bærer likene preg av å ha ligget der lenge.

Fredag fant redningsarbeidere og politi over 20 graver fra en forlatt leir i Sadao-distriktet nær den malaysiske grensen. Siden da er minst åtte lik blitt gravd opp.

To menn på henholdsvis 25 og 35 år som ble funnet i live i leiren, har fortalt leger at de har vært der i flere måneder selv om de var syke og hadde lite å spise.

– Begge er underernærte, har skabb og lus, sier lege Kwanwilai Chotpitchyanku ved sykehuset i byen Padang Besar.

– Den eldre mannen klarte ikke å gå, han måtte bæres ned fra fjellet. Da han ble funnet hadde han ikke spist noe på to dager, sier han.

Mennene er ikke blitt identifisert, men leger sier de er fra enten Bangladesh eller Myanmar.

Titusenvis av migranter fra de to landene begir seg hvert år ut på den farlige båtreisen til det sørlige Thailand i leting etter jobb. Thailandske myndigheter er blitt kritisert for å holde migrantene i overfylte leirer, og flere tjenestemenn er blitt eller er i ferd med å bli tiltalt for å ha vært involvert i menneskehandel. (©NTB)

Personvernpolicy