Meny

Stang utsatt for overgrep som tenåring

Oslo-ordfører Fabian Stang forteller i VG lørdag at han ble utsatt for et overgrep som ungdom. Her fra en tale under en minnemarkering på Akershuskaia i Oslo i forbindelse med 25-årsdagen for brannen på Scandinavian Star. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo-ordfører Fabian Stang forteller for første gang at han ble utsatt for seksuelt overgrep som tenåring for 45 år siden.

– Som 14-15-åring ble jeg utsatt for et overgrep av en mann som hadde tatt meg med på showet «Holiday on Ice». Jeg husker ennå stedet vi sto i Messehallen på Sjølyst, med ryggen mot veggen ut mot Sjølystveien, sier Stang til VG.

Han forklarer at overgrepet tilsvarer det serieovergriperen som ble kalt Lommemannen gjorde mot et 60-talls gutter.

Etter to voldtektssaker natt til 1. mai – én i Oslo og en annen i Tønsberg – vil Oslos ordfører advare russen.

– Jeg forteller dette fordi jeg håper at guttene som nå skal feire russetiden sin, får større innsikt i hvor mye skade et overgrep kan medføre, sier 59-åringen. Han frykter at russejenter som blir utsatt for overgrep, vil føle både ansvar og skyld, akkurat slik han selv gjorde.

En 18 år gammel russegutt er siktet for å ha voldtatt en 19-årig jente i Tønsberg natt til 1. mai, men erkjenner ikke straffskyld. I Oslo har politiet ingen mistenkte etter voldtektsanmeldelsen fra russetreffet på Tryvann samme natt.

Natt til 2. mai fortsatte treffet på Tryvann, men uten alvorlige hendelser, sier operasjonsleder André Kråkenes i Oslo politidistrikt til NTB.

– Etter det jeg kjenner til, er ingen pågrepet for voldtekten. I natt har det gått rolig for seg, men russen har nå dratt nedover og spredd seg, med noe bråk enkelte steder, sier operasjonslederen. (©NTB)

Populært