Stang utsatt for overgrep som tenåring

Oslo-ordfører Fabian Stang forteller i VG lørdag at han ble utsatt for et overgrep som ungdom. Her fra en tale under en minnemarkering på Akershuskaia i Oslo i forbindelse med 25-årsdagen for brannen på Scandinavian Star. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Oslo-ordfører Fabian Stang forteller i VG lørdag at han ble utsatt for et overgrep som ungdom. Her fra en tale under en minnemarkering på Akershuskaia i Oslo i forbindelse med 25-årsdagen for brannen på Scandinavian Star. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Oslo-ordfører Fabian Stang forteller for første gang at han ble utsatt for seksuelt overgrep som tenåring for 45 år siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Som 14-15-åring ble jeg utsatt for et overgrep av en mann som hadde tatt meg med på showet «Holiday on Ice». Jeg husker ennå stedet vi sto i Messehallen på Sjølyst, med ryggen mot veggen ut mot Sjølystveien, sier Stang til VG.

Han forklarer at overgrepet tilsvarer det serieovergriperen som ble kalt Lommemannen gjorde mot et 60-talls gutter.

Etter to voldtektssaker natt til 1. mai – én i Oslo og en annen i Tønsberg – vil Oslos ordfører advare russen.

– Jeg forteller dette fordi jeg håper at guttene som nå skal feire russetiden sin, får større innsikt i hvor mye skade et overgrep kan medføre, sier 59-åringen. Han frykter at russejenter som blir utsatt for overgrep, vil føle både ansvar og skyld, akkurat slik han selv gjorde.

En 18 år gammel russegutt er siktet for å ha voldtatt en 19-årig jente i Tønsberg natt til 1. mai, men erkjenner ikke straffskyld. I Oslo har politiet ingen mistenkte etter voldtektsanmeldelsen fra russetreffet på Tryvann samme natt.

Natt til 2. mai fortsatte treffet på Tryvann, men uten alvorlige hendelser, sier operasjonsleder André Kråkenes i Oslo politidistrikt til NTB.

– Etter det jeg kjenner til, er ingen pågrepet for voldtekten. I natt har det gått rolig for seg, men russen har nå dratt nedover og spredd seg, med noe bråk enkelte steder, sier operasjonslederen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært