Voldtektssiktet russ erkjenner ikke straffskyld

Russen som er siktet for voldtekt av en medruss i Tønsberg, erkjenner ikke straffskyld. I Oslo har politiet ingen mistenkte etter voldtektsanmeldelsen fra russetreffet Tryvann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meldingene om de to hendelsene kom begge inn til politiet natt til 1. mai.

I Tønsberg tok en 19 år gammel kvinne kontakt med legevakta og fortalte at hun hadde blitt voldtatt. Hendelsen skjedde på messeområdet i byen, der flere russ var samlet.

Den 18 år gamle mannen som er siktet i saken, ble pågrepet på stedet. Fredag ettermiddag ble han løslatt etter å ha vært i avhør hos politiet.

– Han erkjenner ikke straffskyld for forholdet, sier jourhavende jurist i Vestfold politidistrikt, Katrine Christensen Brygard, til NTB. Hun vil ikke kommentere hva som ellers har kommet frem i avhøret.

Den fornærmede og flere av dem som var på russetreffet, har også vært i avhør.

– Vi vil fortsette med etterforskningen mandag. Det er flere vi skal snakke med, og så vil det bli vurdert hva som gjøres videre, sier Brygard.

Bakgrunn: Politiet etterforsker to russevoldtekter

Anmeldte voldtekt på Tryvann

Også i Oslo satte politiet i gang etterforskning etter at en ung kvinne på russetreffet på Tryvann anmeldte en voldtekt rundt klokken 1.30.

– Hun ble kjørt til legevakt. Vi har sikret spor og dro både til Tryvann og til legevakten med patruljer, sa operasjonsleder Rune Ullsand i Oslo politidistrikt til NTB tidlig fredag.

Fredag kveld var det fremdeles ingen pågrepne i saken og heller ingen mistenkte, opplyser vaktleder Janne Kroglund ved Oslo politidistrikts kriminalvakt.

– Vi fortsetter undersøkelser omkring det som har skjedd, og skal ha avhør av fornærmede etter hvert, sier Kroglund til NTB. Hun ønsker ikke å oppgi jentas alder.

Politiet i Oslo opplyser til TV 2 at de kommer til å være ekstra på vakt på Tryvann resten av helgen der rundt 10.000 russ fra hele landet er samlet.

Vold og støy

Natt til 1. mai kom det også inn meldinger til flere av landets politidistrikter om voldshendelser, bråk, støy og forsøpling. I mange av meldingene var russen involvert.

– Politiet har mottatt et tjuetalls klager på støy fra russen i hele Vestfold, opplyste Vestfold politidistrikt.

Politiet i Asker og Bærum meldte om klager på støy fra russen ved Askerhallen. I 6-tiden var musikken slått av og 30-40 russ ryddet opp etter seg.

Politiet i Sogn og Fjordane meldte også om gjentatte justeringer av russebussenes lydnivå.

I Narvik ble en gutt påkjørt av en russebil ved Ornesvika. Gutten ble kjørt til sykehus for sjekk og hendelsen etterforskes av politiet i Narvik, opplyser Midtre Hålogaland politidistrikt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært