Le Pen avbrutt av nazihilsende puppeprotestanter

Nasjonal fronts leder Marine Le Pen fikk en annerledes 1. mai-opplevelse enn ventet. Først stjal faren Jean-Marie Le Pen showet. Deretter viste tre Femen-aktivister fram puppene og gjorde nazihilsener.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først skulle partilederen legge ned en krans ved Joan de Arc-statuen i Paris. Da ble hun forsøkt hindret av to aktivister fra feministgruppen Femen, men de ble fraktet bort av partiets sikkerhetsvakter.

Deretter skulle hun holde en 1. mai-tale. Da dukket uventet hennes far, partiets grunnlegger Jean-Marie Le Pen, opp. 86-åringen gjorde sitt beste for å ødelegge datterens tale ved å entre scenen uten forvarsel og deretter reise hendene i været og bli hyllet av folkemengden. Partilederen selv sto i bakgrunnen og observerte opptrinnet.

Få minutter senere ble hun satt ut av at tre Femen-aktivister hadde inntatt en balkong med utsikt over folkemengden. De rullet ut et banner med påskriften «Heil Le Pen», viste frem puppene og gjorde nazihilsener. Aktivistene ble håndtert av partiets sikkerhetsvakter og overlatt til politiet. Det tok flere minutter før Le Pen kom til hektene.

– Det er merkelig hvordan folk kan kalle seg feminister kunne avbryte en tale som ærer Joan de Arc, sa hun.

Marine Le Pen har forsøkt å renvaske partiet og markere et brudd med tiden da hennes far var partileder og ble anklaget for rasistiske og antisemittiske uttalelser. Slik håper partilederen å ha muligheter til å vinne presidentvalget i Frankrike i 2017.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært