Trond Giske sier Frp løy i valgkampen

Nestleder i Arbeiderpartiet Trond Giske holdt 1. mai-tale i Herredshuset på Jessheim. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)
Nestleder i Arbeiderpartiet Trond Giske holdt 1. mai-tale i Herredshuset på Jessheim. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Ap-nestleder Trond Giske sier at Frp-leder Siv Jensen og nestleder Per Sandberg løy til velgerne i stortingsvalgkampen 2013.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er en enorm avstand mellom det som ble lovet i valgkampen og det som blir gjennomført. Vi trodde at de snakket sant, men etter to år vet vi at Siv Jensen og Per Sandberg løy velgerne rett opp i ansiktet. Vi vet nå at det var luft da de lovet at Krekar skulle rett ut av landet, at du hadde betalt din siste NRK-lisens og at samtlige bompengestasjoner skulle fjernes, sa Giske da han talte på et 1. mai-arrangement i Jessheim fredag kveld.

– Usolidarisk

Noen timer tidligere hadde Frp sitt 1. mai-arrangement på Jessheim torg. Der hamret Frp-nestlederne Per Sandberg og Ketil Solvik-Olsen løs på Arbeiderpartiet som et usolidarisk og uansvarlig parti.

Giske slo tilbake under Ap-arrangementet i det staselige Herredshuset.

– De snakker veldig lite om skattekuttene. Jeg kan love dere at hadde vi brukt 12,5 milliarder kroner på ett eller annet da vi satt i regjering, da ville vi snakket ganske mye om det, for det er en betydelig satsing. Men sannheten er at 55 prosent av skattekuttene har gått til de 100 rikeste i landet. Derfor snakker de ikke om det. Folk ville gjort opprør dersom de visste hvor urettferdig dette er, sa Giske.

– To plastposer

Han la til at de rikeste får «hundretusenvis» i skattekutt, mens vanlige lønnsmottakere får 50 øre i skattekutt hver dag.

– Hold dere fast. Sparer du i en hel uke, har du nok til avgift for to plastposer, sa Ap-nestlederen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært