Ica-butikk får saftig kritikk etter melonstunt

Ica Maxi-butikken i svenske Växsjö fikk kraftige reaksjoner rettet mot seg da de la ut bilde av melondisken. Foto: Colourbox/Skjermdump
Ica Maxi-butikken i svenske Växsjö fikk kraftige reaksjoner rettet mot seg da de la ut bilde av melondisken. Foto: Colourbox/Skjermdump

«Jentene i fruktavdelingen har fine meloner», skrev Ica-butikken på Facebook. – Det er bilde av en melondisk, jeg ser ikke hva som er undertrykkende, sier butikksjefen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ica Maxi-butikken i svenske Växsjö får det glatte lag etter å ha postet et bilde av melondisken på Facebook torsdag.

Bildet ble ledsaget av teksten «Tjejerna på fruktavdelingen har schyssta meloner!», eller «fine meloner», som ville ha vært den norske oversettelsen.

– Ubehagelig og støtende

Det tok ikke lang tid før det begynte å koke i kommentarfeltet, skriver svenske Expressen. Flere brukere mente meldingen var trakasserende.

«Dette er utålelig. Spark det mannssjåvinistiske svinet som trodde han var morsom», skrev Paula Mellberg under bildet. Hun var en av mange som reagerte.

– Jeg opplevde bildet som veldig ubehagelig og støtende, forteller hun videre til avisen.

«Spark det sexistiske svinet som syntes dette var morsomt», skriver en annen.

– Morsomt

Butikken valgte til slutt å fjerne bildet fra Facebook-siden, men butikk- og markedssjef Johan Herdeby mener at melonreferansen slett ikke hadde noe med kvinnebryster å gjøre – bare de flotte varene de har i melondisken.

– Jeg synes ordspillet er morsomt. Det har ingenting med trakassering å gjøre. Det er et bilde av en melondisk, jeg ser ikke hva som er undertrykkende, sier butikksjefen til Expressen.

Han forteller også at det var jentene i butikken som selv ville legge ut bildet.

«Vi lyttet til kommentarene og slettet det. Det var JENTENE selv i fruktavdelingen som selv ville vise sin påfylte melondisk. At det skulle mistolkes slik var uventet, men forstår nå hvordan du tenkte. Nå er det borte, så det er unødvendig med fortsatt diskusjon», skriver butikken til en av kritikerne på Facebook.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært