Nordkoreanske diplomater stormet ut av FN-konferanse

Diplomater fra Nord-Korea stormet ut av en FN-konferanse om menneskerettigheter etter å ha forsøkt å avbryte nordkoreanske avhopperes fortellinger om mishandling og tortur.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord-Koreas utsending Ri Song-chol avbrøt konferansen torsdag da han forsøkte å komme med en kommentar like etter at en avhopper fortalte om sin flukt fra Nord-Korea som foreldreløs, hjemløs og sulten tenåring.

USAs ambassadør Samantha Power ba FN-ansatte skru av Ris mikrofon og sikkerhetsvakter ble satt inn i konferanserommet. De tre nordkoreanske diplomatene forlot deretter rommet og fortalte journalister at de ble nektet muligheten til å snakke som medlem av FN.

Ri kalte konferansen et «ensidig politisk drama».

Samantha Power på sin side anklaget de nordkoreanske diplomatene for å herse med vitnesbyrdene til avhopperne. Diplomatene hadde på forhånd fått beskjed om at de ville få anledning til å snakke etterpå, ifølge Power.

– Delegasjonen valgte i stedet å forsøke å drukne vitnesbyrdene til deltakerne, sier hun.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært