Dødstallet over 6.200 etter jordskjelvet i Nepal

Dødstallet etter jordskjelvet i Nepal er nå kommet opp i 6.204, melder nepalske myndigheter fredag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ytterligere 13.932 mennesker er skadd etter det massive skjelvet, ifølge Nepals nasjonale katastrofesenter.

Over 100 mennesker har i tillegg mistet livet i nabolandene India og Kina i skjelvet som målte 7,8 og var det kraftigste i landet på over 80 år.

Redningsarbeidet fortsetter for fullt, men håpet om å finne flere overlevende svinner raskt i takt med tiden som går.

Ennå har ingen nådd fram til områdene nærmest episenteret for skjelvet, rundt sju-åtte mil nordvest for Katmandu, og Røde Kors frykter at ødeleggelsene der er totale.

FNs organisasjon for samordning av nødhjelp, OCHA, sier at 130.000 hus har rast sammen under jordskjelvet og etterskjelvene, og at ytterligere 85.000 er skadd.

Les også: Norske hunder bidro til å redde kvinne i Nepal

Likstank

Seks dager etter det voldsomme jordskjelvet gjør stadige etterskjelv og stanken fra råtnende lik det vanskelig for nervøse overlevende å returnere til sine hjem.

Hva man skal gjøre med de mange døde er i ferd med å bli et enormt problem for myndighetene, og det er nå gitt ordre om umiddelbar kremering av lik som graves fram.

– Likhusene er overfylte, og vi har sendt ut instrukser om å brenne likene så snart de er gravet ut, sier Raman Lal, en indisk tjenestemann som samarbeider med Nepals myndigheter.

Mange nepalere har sovet under åpen himmel siden jordskjelvet inntraff forrige lørdag. Byens parker og åpne områder er fulle av improviserte telt og presenninger, der folk sover, lager mat og venter på hjelp.

Les også: – 5.000 skoler ødelagt i Nepal

Enorme ødeleggelser

Etter hvert som redningsarbeidere når ut til mer avsidesliggende områder nærmere skjelvets episenter, blir det klart at ødeleggelsene er enorme. I Chautara-området, nordøst for Katmandu i retning Kina, er 70 til 80 prosent av husene sterkt skadd.

Mange steder er frustrasjonen i ferd med å koke over hos mange som anklager myndighetene for å være altfor treg til å frakte ut de store mengdene utenlandsk nødhjelp som er kommet til flyplassen i Katmandu.

Mange i områder som ligger langt fra byene og er vanskelig tilgjengelige på grunn av ødelagte veier, dårlig vær og etterskjelvene, har ennå ikke sett noe til hjelpen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært