Kvinne fikk tolv års fengsel for knivdrap på samboer

En 42 år gammel kvinne er i Gulating lagmannsrett dømt til tolv års fengsel for å ha knivdrept samboeren sin på Møhlenpris i Bergen i 2013.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommen tilsvarer det kvinnen ble dømt til da saken var oppe i Bergen tingrett i fjor. Hun ble kjent skyldig av juryen onsdag.

Allerede torsdag kom lagmannsretten med dommen på tolv års fengsel for å ha knivdrept Jan Reidar Blix Sæther (46). Offerets mor og hans datter er dessuten tilkjent oppreisningserstatning på 200.000 kroner hver, ifølge Bergens Tidende.

«Knivstikket var forsettlig påført mot brystet, men lagmannsretten kan ikke se bort fra at stikket var utført i affekt, og etter at det hadde vært en krangel der avdøde hadde dyttet tiltalte over ende.»

Det var den nå domfelte kvinnen selv – hun nektet straffskyld i begge rettsinstanser – som ringte nødtelefonen og varslet at samboeren hennes var knivstukket.

På opptaket av nødsamtalen mener politiet å kunne høre at kvinnen la fra seg drapskniven og at hun sa «KA har eg gjort, og no e du pinnede død».

Personvernpolicy