Ektepar tatt for terrorplaner mot sykkelritt

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ekteparet er arrestert i Tyskland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ekteparet som ble arrestert i en aksjon i den tyske byen Oberursel, skal ha hatt planer om en terroraksjon mot et sykkelritt.

Det skriver VG som siterer tyske ZDF.

Bakgrunn: Ektepar tatt for terrorplaner

Sykkelrittet Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt, arrangeres i morgen, fredag, og den norske toppsyklisten Alexander Kristoff skal delta. Han hadde ingen anelse om hva som hadde skjedd før VG informerte ham.

– Det var nytt for meg, men det høres ikke bra ut. Man tenker jo tilbake på Boston Maraton, og dersom det du forteller stemmer, så kunne jo sikkert dette gått like ille, sier han til VG.

Også Sven Erik Bystrøm skal delta i løpet. Både han og Kristoff sykler for Katjusja.

– Det er bra de har tatt dem. Det er skummelt, men det er ikke noe vi kan gjøre med det og tenke på. Det er farlig å gå på T-banen også, men folk tar jo den, sier Kristoff til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge den tyske avisen Die Welt har politiet pågrepet et ektepar etter å ha funnet våpen og eksplosiver i hjemmet deres. Ifølge avisen ble det funnet en ferdig bygget rørbombe. Mannen skal ha tilknytning til al-Qaida, ifølge politiet.

– Politiets etterforskning tyder på at vi har klart å stanse et terrorangrep. Dette viser at vi hele tiden må være på vakt, sier Peter Beuth, innenriksminister i delstaten Hessen ifølge NTB.

Angrepet skal ha vært planlagt i en liten landsby i et skogsområde som rytterne må igjennom, skriver NTB.

Trolig går rittet etter planen tross de påståtte terrorplanene.

– Jeg har ikke fått noen beskjed om det foreløpig. Jeg regner med at det er ganske trygt, for det blir nok fokus på sikkerhet nå. Det er sykt hva folk kan gjøre, og det får jo meg til å tenke tilbake på Boston maraton, sier Kristoff, til NTB.