Påklager henleggelse etter dødsfall på julebord

De pårørende etter mannen som døde på et julebord i Melbu i Hadsel kommune i Nordland i november i fjor, ber Riksadvokaten ta ut tiltale i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere i april valgte politiet å henlegge etterforskningen av dødsfallet som skjedde under et julebord natt til søndag 30. november i fjor. Nå har de etterlatte påklaget avgjørelsen, opplyser de etterlattes advokat John Christian Elden til NRK. Opprinnelig var tre menn siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Ingen av dem erkjente straffskyld.

Les også: Julebord-dødsfall: Den døde tidligere straffedømt

– Jeg kan ikke se at det er grunnlag for straffansvar, saken er derfor henlagt, sa statsadvokat Geir Fornebo til Vesterålen Online da henleggelsen ble kjent.

Dødsfallet skjedde på et julebord hos Norway Seafoods i Melbu. Politiet fikk melding om en beruset og brysom person som hadde oppsøkt julebordet, og ble tilkalt for å fjerne mannen. Da de kom fram, fant de mannen livløs. Helsepersonell satte i gang gjenopplivingsforsøk, men klarte ikke å redde ham. Under etterforskningen kom det fram at de tre tidligere siktede mennene hadde bundet mannen på hender og føtter etter et basketak.

Les også: Mann døde etter julebord - tre siktet

– Vi aksepterer at det ikke regnes som forsettlig drap, men ber Riksadvokaten vurdere om de siktede har vært uaktsomme, og dessuten etterlatt ham hjelpeløs og uten tilsyn slik at han døde, sier Elden til NRK.

Personvernpolicy