Røykbomber mot demonstranter i Baltimore

Pansrede kjøretøyer blir satt inn for å spre demonstranter som nekter å respektere portforbudet i Baltimore. Foto: Jim Bourg / Reuters / NTB scanpix.
Pansrede kjøretøyer blir satt inn for å spre demonstranter som nekter å respektere portforbudet i Baltimore. Foto: Jim Bourg / Reuters / NTB scanpix.

Politiet i Baltimore tok sent tirsdag i bruk røykbomber og pepperkuler for å spre hundrevis av unge som nektet å respektere portforbudet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Portforbudet trådte i kraft klokka 22 lokal tid og skal vare i en uke som følge av de voldsomme opptøyene mandag etter begravelsen av en svart mann som døde i politiets varetekt.

Baltimore-politiet fikk forsterkninger av politi fra nabostaten New Jersey og soldater fra nasjonalgarden for å dempe opptøyene som har etterlatt deler av byen som en krigssone.

Les også: 15 politifolk skadd i opptøyer i Baltimore

Politiet sier selv at de har skutt med pepperkuler mot ansamlinger av aggressive ungdommer, mens CNN melder at politiet kaster røykbomber for å løse opp i menneskemengdene.

Mange butikker ble plyndret, 19 bygg stukket i brann og 20 politifolk skadd i opptøyene som oppsto etter begravelsen av Freddie Gray.

I Washington sa president Barack Obama at hendelsene som dem i Baltimore reiser alvorlige spørsmål om politiets håndtering av svarte nabolag i USAs byer.

Les også: Opptøyer i Baltimore etter begravelse

Men han fordømte samtidig opptøyene i Baltimore og kalte ungdomsgjengene som herjet i byen mandag kveld og natt til tirsdag kriminelle.

Personvernpolicy