Indonesia utsetter henrettelser av australiere

Artikkelen fortsetter under annonsen

Indonesias forfatningsdomstol har gått med på å utsette henrettelsen av to australiere som er dømt til døden for narkosmugling, etter ferske anklager om korrupsjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Saken vil bli hørt den 12. mai, opplyser australiernes advokater til journalister mandag.

De to ble pågrepet på øya Bali i 2005 og har siden narkodommen sittet på dødscelle. Australierne er blant ni dødsdømte, flere av dem utlendinger, som etter planen skal henrettes i løpet av de neste dagene.

Mandag fikk imidlertid saken en ny utvikling som følge av anklager om en uregelmessig rettsprosess.

Les saken: Australiere får ikke omgjort dødsdom i Indonesia

Advokaten Muhammad Rifan på Bali har fortalt avisa Sydney Morning Herald at han i sin tid hadde gått med på å betale et stort pengebeløp til dommerne i saken i bytte mot en fengselsstraff på mindre enn 20 år for de to australierne.

Rifan hevder avtalen ikke ble noe av fordi dommerne fortalte ham at høytstående medlemmer av rettsvesenet og regjeringsapparatet i Jakarta hadde beordret dødsstraff. Dessuten hadde han ikke nok penger til å innfri et nytt og høyere pengebeløp som ble avkrevd mot mildere straff, hevdes det.

Australias utenriksminister Julie Bishop kalte beskyldningene svært alvorlige og krevde at indonesiske myndigheter gransker forholdene før henrettelsene forberedes ytterligere.