29-årig sønn innrømmer drap på faren i Oslo

En 29 år gammel mann innrømmer å ha drept sin far (67) i en leilighet på Stovner i Oslo. Det skal ha vært et komplisert forhold mellom de to.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den siktede sønnen satt i et flere timer langt avhør mandag, etter at han ble pågrepet tidlig samme morgen.

– Han har erkjent å ha drept sin far, sier politiinspektør Grete Lien Metlid, leder for seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, til NTB.

Den siktede 29-åringen har samtykket til varetektsfengsling, men har så langt ikke blitt spurt om han erkjenner straffskyld etter tiltalen for forsettlig drap.

Forklarte seg om motiv

– Han har forklart seg om det som skjedde, også om et motiv, men politiet ønsker ikke å si noe om dette nå, forteller politiinspektøren.

Den siktede har også forklart seg om hvordan drapet skjedde, men politiet ønsker av hensyn til både etterforskningen og de pårørende ikke å si noe om dette nå.

Politiet fikk klokka 4.51 natt til mandag melding om dødsfallet i leiligheten i Ragnhild Schibbyes vei på Stovner, nordøst i Oslo.

Ifølge Aftenposten var det en annen sønn av 67-åringen som fant ham død.

– Komplisert forhold

Den siktede har fått oppnevnt advokat Øivind Østberg som forsvarer.

– Det har vært et komplisert forhold mellom far og sønn. Det er ikke enkelt å svare på hva som er drapsmotivet, sier forsvareren til Aftenposten.

Ifølge politiet var sønnen på besøk hos faren. Aftenposten skriver at sønnen var håndverker og mye bortreist for å jobbe på byggeprosjekter. De siste månedene skal han imidlertid ikke ha jobbet.

En av naboene forteller til Dagbladet at han ble vekket av natt til mandag av en hund som ulte på verandaen utenfor den dødes leilighet. Hunden skal tilhøre den siktede sønnen.

Personvernpolicy