Knut Nærum slutter i Nytt på nytt

Knut Nærum blir ikke lenger en del av den såkalte «gullrekka» på fredagskvelden på NRK. Han gir seg i Nytt på nytt.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Knut Nærum blir ikke lenger en del av den såkalte «gullrekka» på fredagskvelden på NRK. Han gir seg i Nytt på nytt. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Etter 16 år og 442 episoder med Nytt på nytt har Knut Nærum bestemt seg for å slutte. Komiker Johan Golden tar over.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er fin gjeng og en flott redaksjon. Jeg har gjort dette så lenge at det blir trist å slutte, enten jeg vil det eller ikke. Men det skal jeg takle. Jeg har kommet fram til at det er flere fordeler enn ulemper ved å slutte, sier Nærum til NRK.

Nærum har vært med i programmet siden oppstarten i 1999. Innspillingen av sesongens siste episode torsdag neste uke blir hans siste.

Nærum skal nå gi sin faste stol videre til komiker Johan Golden.

– Han er et funn og det beste valget som kunne vært gjort. Jeg husker sist han var gjest i programmet. Vi var på samme lag og jeg tenkte: Ikke bare er han morsom, men han kan snakke også. Han kan både tenke, snakke og være morsom på en gang. Han har en naturlig, avslappet og kul humor og er veldig flink med ord, sier Nærum.

Programleder Jon Almaas har jobbet sammen med Nærum i 16 år, og blir nå det eneste gjenværende medlemmet fra det opprinnelige panelet.

– Knut blir ikke lett å erstatte. De sier jo at ingen er uerstattelige, men Knut er det. Så vi erstatter ikke Knut. Vi begynner på noe nytt, sier han.

Personvernpolicy