Levninger identifisert som Kari Grønnestad

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var levningene av savnede Kari Grønnestad som ble funnet i Skienselva, bekrefter politiet. Hennes drapssiktede datter (31) var torsdag inne til nytt avhør.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har fått en formell bekreftelse på at det er den savnede Kari Grønnestad, sier politiadvokat Guro Siljan i Telemark politidistrikt til NTB.

Det kommer fram etter at Folkehelseinstituttet har avsluttet sine rettsmedisinske undersøkelser. Politiet har mottatt en foreløpig rapport fra rettsmedisinerne, men ønsker av hensyn til etterforskningen ikke å si mer om innholdet i denne.

Grønnestad har vært savnet siden juni 2012. Levningene skal ifølge Aftenposten ha blitt dumpet i Skienselva i et hundebur.

Les også: Skien-drapet: Samboeren frem­stil­les fredag

Datteren i avhør

Kvinnens 31 år gamle datter ble pågrepet søndag og siktet for forsettlig drap. Hun ble tirsdag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll og medieforbud.

Torsdag satt 31-åringen i et fem timer langt avhør.

– Det ble et avhør med mye følelser. Det er ikke kommet fram noe i avhøret som tilsier en endring i hvordan hun stiller seg til skyldspørsmålet, sier kvinnens forsvarer, advokat Bjørn Nærum.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var en «ganske heftig konflikt» mellom kvinnen og hennes samboer den siste tida før pågripelsen, forteller han.

Torsdagens avhør ble avbrutt før man kom til spørsmålet om skyld, opplyser advokaten videre. Kvinnen har tidligere nektet straffskyld etter siktelsen om forsettlig drap. Avhøret vil fortsette neste uke.

Verken forsvarer eller politi ønsker å si noe mer om hva som er framkommet i samtalene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Uklart hendelsesforløp

Ifølge Siljan er flere sentrale opplysninger som politiet mottok søndag, nå bekreftet, blant annet ved funnet av levningene.

Likevel er hendelsesforløpet og mye annet fortsatt uklart, og politiet står foran en langvarig etterforskning for å kunne stille noen til ansvar det som har skjedd.

– Vi har mange gjøremål igjen, sier hun.

Etterforskningen vil ifølge henne fortsette fredag med både taktiske og tekniske undersøkelser.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fengslingsmøte fredag

Den drapssiktede datterens samboer (34) er siktet etter straffelovens paragraf 242, som omhandler å unnlate å hjelpe noen som er i nød. Han vil fredag bli framstilt for varetektsfengsling i fire uker med brev- og besøkskontroll og medieforbud.

– Vi mener det er skjellig grunn til å mistanke ham etter den siktelsen. Det er av hensyn til faren for bevisforspillelse i saken vi ber om varetektsfengsling, sier Siljan.

Siktelsen mot 34-åringen ble endret tirsdag etter at retten først sa nei til å varetektsfengsle ham på grunnlag av den opprinnelige siktelsen for medvirkning til legemsbeskadigelse.

– Min klient nekter straffskyld også etter den nye siktelsen, sier mannens forsvarer, advokat Tollef Skobba.

Så drapet

Et vitne skal ha forklart til politiet at han gjennom en dørsprekk i leiligheten i Skien så datteren ta livet av sin mor, skriver VG.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Datterens samboer skal også ha forklart at han så deler av selve drapet. Kari Grønnestad skal ha blitt påført skader som er forenlige med vold fra stikkgjenstander og slagvåpen.

Politiet mener samboeren hjalp datteren med å legge kroppen inn i buret, som ble senket i elven rundt 600 meter fra parets leilighet. Politiet vil ikke si hvordan de mener buret har blitt fraktet til kaien og senket