Mannen som skjøt Reagan vil ut av institusjonen

John Hickely jr. skjøt og såret president Ronald Reagan i 1981. Foto: NTB scanpix
John Hickely jr. skjøt og såret president Ronald Reagan i 1981. Foto: NTB scanpix

John Hinckley Jr., som i 1981 skjøt og såret USAs daværende president Ronald Reagan, ber om å få bo utenfor institusjonen der han har vært innlagt siden attentatet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hinckleys advokat Barry Levine la fram saken for en føderal domstol onsdag. Hinckley er i dag 59 år gammel, og ønsker å bo permanent hos sin 89 år gamle mor. Siden slutten av 2013 har han fått lov til å bo 17 dager i måneden hos moren i Williamsburg i Virginia.

– Det er ingen tvil om at Hinckley er klar for det neste trinnet i behandlingen, som er permisjon utenfor institusjonen, sa Levine.

Hinckley skjøt og såret Reagan og tre andre, blant dem presidentens pressesekretær James Brady, i et forsøk på å imponere Jodie Foster, som han var sykelig opptatt av. Juryen fant ham ikke skyldig i drapsforsøk fordi han ikke var tilregnelig.

Rettsbehandlingen av begjæringen om permisjon avsluttes neste uke, men det kan ta flere måneder før det kommer en avgjørelse. Amerikanske myndigheter vil ikke at Hinckley skal bo utenfor institusjonen på heltid.

Personvernpolicy