Lederen for narkotikapolitiet må gå i USA

Lederen for det amerikanske narkotikapolitiet vil om kort tid trekke seg fra stillingen, opplyser en regjeringskilde. Årsaken er at medlemmer av etaten skal ha deltatt på «sexfester» i Colombia.

En komité i Kongressen i Washington skal nå etterforske om agenter fra Drug Enforcement Administration (DEA) har avslørt hemmeligstemplede opplysninger under sexfestene, som narkokarteller i Colombia kan ha arrangert nettopp for å lokke ut informasjon.

Medlemmer av DEA deltok på festene med prostituerte i perioden 2001 til 2005, men hendelsene ble ikke nærmere gransket før flere år senere. Narkotikapolitiets leder, Michele Leonhart, vitnet for kongresskomiteen i forrige uke. Hennes forklaring, kombinert med to granskningsrapporter, har skapt frykt for at sensitive opplysninger kan ha blitt avslørt.

En sentral kilde i president Barack Obamas regjering sier tirsdag til Reuters at Leonharts avgang kan ventes i løpet av kort tid. DEA selv ønsker ikke å kommentere saken.

Hva kan vi bli bedre på?

Dine synspunkter er viktige i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre Startsiden. Derfor ber vi deg bruke cirka 3 minutter på en kort spørreundersøkelse.

Ja, jeg kan delta
Nei takk

Hilsen oss i Startsiden