Politiet får kjeft når de avbryter barnas fyllefester

KLAGER: Flere foreldre klager til politiet når de avbryter barnas fyllefester. Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / NTB scanpix
KLAGER: Flere foreldre klager til politiet når de avbryter barnas fyllefester. Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet skal passe på at barn og unge ikke ruser seg, men mange foreldre har et annet syn, og klager når politiet avbryter hjemme alene-festene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I Oslo-politiets klagerapport for 2014 er det mange eksempler på foreldre som klager på politiets innblanding, melder NRK. En av klagene lyder som følger:

«Politiet avbrøt «alene hjemme-fest» der flere under 18 år var sterkt beruset. Mor mener politiet ødela bursdagsfeiringen til datteren.»

– Det er ikke uvanlig at foreldre er misfornøyde, så jeg hever ikke øyenbrynene av å høre en slik klage. Det er ganske vanlig når festen er lagt til rette med støtte fra foreldrene. Da blir ofte politiet en ekstern, synlig syndebukk som ødelegger festen, sier Anne Merete Ansok ved forebyggende avsnitt på Majorstuen politistasjon til kanalen.

Ansok sier det er de foreldrene som selv legger til rette for hjemmefestene, som er vanskeligst å samarbeide med. Hun understreker at alkoholloven også gjelder hjemme, og forteller at de ofte opplever at det er foreldrene som har stått for alkoholserveringen. Noen av foreldrene er også beruset selv.

Politiet får også en rekke andre klager, blant annet fra foreldre som ikke kan forstå hvorfor politiet ikke har hatt mulighet til å kjøre barna deres hjem fra byen, når de har gått tomme for penger.