Meny

Venter unormalt varmt vær i Skandinavia

Illustrasjonsfoto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Værtjenesten Weather Services International (WSI) venter temperaturer over normalen i Skandinavia i mai, juni og juli.

Mens værtjenesten venter temperaturer under normalen i Storbritannia og Vest-Europa i de tre månedene, går WSI ut fra temperaturer over normalen i Skandinavia og Øst-Europa.

Når sommeren kommer, kan deler av det vestlige og sørlige Europa belage seg på en kjølig og våt periode, mens folk lenger nord kan vente seg bedre forhold.

– En varm og tørr sommer ventes i Skandinavia, det østlige og sørøstlige Europa og det vestlige Russland, sier sjefmeteorolog Todd Crawford i Weather Services International i en pressemelding.

Sjekk været der du er

WSI beskriver seg selv som verdens ledende leverandør av vær-drevne forretningsløsninger.

Het vår i sør og øst

Årets høyeste temperatur så langt ble målt to steder mandag.

I Asker i Akershus og Landvik i Aust-Agder viste gradestokken hele 24,2 plussgrader.

– Det er ekstremt høye temperaturer til å være den 20. april, sier vakthavende meteorolog Börje Johansson ved Meteorologisk institutt til NTB.

Han slår fast at Landvik, som ligger i Grimstad kommune, og Asker dermed har målt den høyeste temperaturen så langt i år.

Litt unna rekord

Temperaturen på 24,2 grader er imidlertid noen grader unna den absolutte varmerekorden for april. Den innehas av Sarpsborg i Østfold, hvor det 27. april 2000 ble målt 27 grader.

Mandag var det Aust-Agder, Telemark og den sørlige delen av Østlandet som hadde de høyeste temperaturene, opplyser Johansson.

Populært