Meny

Monsterjordskjelv kan ramme Storbritannia

Dersom Storbritannia rammes av et jordskjelv på størrelsen forskerne frykter, kan det ramme London hardt. Foto: Colourbox

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eksperter frykter at et enormt jordskjelv kan ramme De britiske øyer.

Et voldsomt jordskjelv som vil kunne forårsake at bygninger raser, kan komme til å ramme Storbritannia.

Nye undersøkelser viser nemlig at geologiske forkastninger som er dypere og mer intrikat enn San Andreas-forkastningen, som har forårsaket store skjelv i California, er oppdaget i områdene rundt regionen Home Counties, som befinner seg i nærheten av London.

I tillegg til Home Counties er redionene som er mest utsatt for skjelvet Kent, Essex og Skottland, ifølge britiske Daily and Sunday Express.

Les også: Dette er vårens storbyfavoritter

Katastrofale følger

Den engelske hovedstaden ligger ifølge avisen på et mykt leirefundament, og kan bli hardt rammet av et skjelv. I verste fall kan et skjelv kreve tusenvis av menneskeliv.

De nye funnene gjør at forskerne ikke kan utelukke skjelv på størrelse med det man opplevde i San Fransisco i 1906, da veier ble revet opp og bygninger veltet.

Det kraftigste skjelvet som er registrert på britisk jord kom i 1931, da et skjelv i Nordsjøen ble målt til 6,1 på Richters skala. Et større skjelv eller et skjelv nærmere fastlandet, vil være nok til at selv jordskjelvsikrede bygninger kollapser.

Les også: Magisk tog kommer til London

Lav risiko

Richard Gordon, leder ved senter for katastrofehåndtering ved universitetet i Bournemouth, sier til The Daily and Sunday Express at ett jordskjelv vil kunne trigge flere.

– I Storbritannias nasjonale risikoregister er jordskjelv akkurat nå registrert med lav risiko, sier Gordon.

Les også: På denne kafeen kan du betale med en klem

Populært