Meny

Minst tre flyktningbåter i nød i Middelhave

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst tre mennesker, deriblant et barn, mistet livet da en liten båt med over 90 flyktninger om bord sank utenfor den greske øya Rhodos, opplyser gresk politi. Samtidig pågikk det tilsvarende redningsaksjoner utenfor kysten av Libya.

Båten, som kom fra Tyrkia, gikk på et skjær i Egeerhavet mandag og begynte å ta inn vann før den kantret og deretter sank utenfor Rhodos, opplyser en polititalsmann.

De aller fleste av de om lag 90 flyktningene om bord ble plukket opp av sjøen av den greske kystvakten. Politiet frykter at tallet på døde vil stige etter hvert som de får oversikt over eksakt hvor mange som var om bord.

Dramatisk

Greske myndigheter opplyser mandag kveld at 93 mennesker ble reddet opp i live og at 30 av disse ble sendt til sykehus.

Båten grunnstøtte nær land, og flere vitner filmet den dramatiske situasjonen. Videobilder viser hvordan noen av flyktningene desperat klamrer seg til vrakdeler fra båten før de blir hjulpet i land.

To båter i havsnød

Samtidig med redningsaksjonen i Egeerhavet, pågikk det også to redningsaksjoner i havområdene mellom Libya og den italienske øya Lampedusa, der italiensk og maltesisk kystvakt jobbet med å redde anslagsvis 400 flyktninger om bord i to båter som tidligere på dagen sendte ut nødmelding.

Det var mandag kveld ikke kjent hvordan redningsaksjonen forløp og hvor mange som var reddet eller om noen har omkommet.

Til sammen er 11.000 båtflyktninger blitt plukket opp fra Middelhavet den siste uken. Søndag druknet om lag 900 mennesker da en overfylt båt kantret.

Det er ventet at svært mange mennesker vil forsøke å ta seg over Middelhavet fra Midtøsten og Nord-Afrika. Til sammen er det anslått at det i fjor var 170.000 båtflyktninger.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært