Meny

– Spansk 13-åring ville drepe 25 personer

Elever og ansatte ved en skole i Barcelona står bak politiets sperrebånd etter at en 13 år gammel elev ved skolen drepte en lærer og såret flere andre mandag. Foto: Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 13 år gamle eleven som mandag drepte en lærer og såret fire andre personer på en videregående skole i Barcelona, skal ha hatt planer om å drepe flere lærere og elever.

Ved Joan Fuster-skolen i Barcelona hersker det fortvilelse og sorg etter angrepet som skjedde mandag formiddag.

Foreløpig er de fleste opplysningene om hendelsen ubekreftede, men lokale myndigheter har overfor DPA slått fast at gjerningsmannen var en 13 år gammel gutt.

Svenske Aftonbladets reporter på stedet kan fortelle at gutten skal ha brukt en hjemmelaget armbrøst som våpen, i tillegg til at han var utstyrt med en kniv. Politiet har foreløpig ikke bekreftet hva som var drapsvåpenet.

Hadde «drapsliste»

Avisen skriver også at gutten i forrige uke fortalte medelever at han planla å drepe alle lærerne ved skolen og deretter begå selvmord.

Spanske El Mundo skriver at gutten hadde med seg en liste over 25 personer som han ville drepe. VG siterer en annen spansk avis som har tilsvarende opplysning.

13-åringen ble pågrepet av politiet etter å ha drept en lærer og såret en annen lærer og tre antatte medelever. Han ble mandag ettermiddag holdt inne i skolebygningen.

Under kriminell lavalder

13-åringen skal ha kommet én time for sent til skolen og da vært utstyrt med armbrøst og kniv. Han skal først ha såret en lærer og en elev, hvorpå læreren i klasserommet ved siden av hørte bråk og forsøkte å bryte inn. Denne læreren skal så ha blitt truffet av et skudd fra armbrøsten og døde av skadene. Det er bekreftet at den drepte læreren var en mann.

Den kriminelle lavalderen i Spania er 14 år. Det betyr at 13-åringen ikke kan straffeforfølges for angrepene.

Mandag var det nøyaktig 16 år siden skolemassakren i Columbine i Colorado, der to ungdomsskoleelever skjøt og drepte tolv elever og en lærer. Det er foreløpig ikke kommet opplysninger som tilsier at angrepet i Barcelona var inspirert av Columbine-massakren.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært