Meny

Høyre freder sexkjøpsloven ut regjeringsperioden

Etterspørselen har sunket etter at sexkjøpsloven ble innført, ifølge en analyse. Illustrasjonsfoto: Thomas Bjørnflaten (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre ønsker å fjerne sexkjøpsloven som ble innført i 2009, men kommer ikke til å gjøre noe med den innenfor denne regjeringsperioden.

– Sexkjøpsloven må få lov til å virke i en lengre tidsperiode, sier Hårek Elvenes (H) i Stortingets justiskomité til Klassekampen.

Regjeringen har varslet en stortingsmelding basert på evalueringen som Vista Analyse leverte i fjor. Der var konklusjonen at loven har virket – blant annet har etterspørselen gått ned med rundt 45 prosent, og det er færre bakmenn og mindre menneskehandel.

– Høyre er et parti som baserer sin politikk på kunnskap og ny kunnskap, og dette er kunnskap som stortingsgruppen kommer til å forholde seg til, sier Elvenes, som opplyser at stemningen i Høyres sentralstyre tippet i retning av å beholde loven.

Av regjeringspartiene og støttespillerne har Frp, Venstre og Høyre programfestet at de vil fjerne loven fra 2009, mens KrF vil beholde den.

Populært