Meny

Lidal trygt hjemme i Norge etter fengsling i Jemen

Arkivbilde av journalisten Raymond Lidal, som i flere uker satt fengslet i Jemen. Nå er han tilbake i Norge, opplyser familien. Foto: NRK / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske journalisten og studenten Raymond Lidal (28), som var fengslet i Jemen i nesten tre uker, kom søndag tilbake Norge.

Familien opplyser til NTB søndag kveld at 28-åringen er kommet hjem.

Dagen i forveien ankom han flyplassen i München i Tyskland etter å ha blitt evakuert fra Jemen sammen med en rekke andre utenlandske statsborgere.

– Jeg har det etter forholdene bra. Det har vært en lang evakuering. Nitten dager i fengsel har vært vanskelig, sa Lidal til NRK lørdag.

Les også: Lidal tror han ble mistenkt for å være spion i Jemen

Den 29. mars ble han pågrepet i Jemens hovedstad Sana. Flere medier har tidligere meldt at pågripelsen skjedde fordi Lidal jobbet som journalist, til tross for at han oppholdt seg på studentvisum i landet.

Men overfor NRK avviser 28-åringen fra Bømlo i Hordaland at pågripelsen var knyttet til at han jobbet som journalist på studentvisum.

– Dette var en sak som kun omhandlet mistanker om spionasje, sa han.

Lidal dekket urolighetene i Jemen for blant andre NRK og Bergens Tidende.

Sana har siden februar vært kontrollert av Houthi-militsen, som har tatt over store deler av landet fra president Abd-Rabbu Mansour Hadi.

Les også: Raymond Lidal løslatt i Jemen

Populært