Meny

Politiet får bruke private helikoptre

Politiet i Norge har i dag kun én helikopterbase, som ligger i Oslo. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet på Vestlandet og i Nord-Norge får bruke private helikoptre til å rykke ut på oppdrag. Det er klart etter at justisminister Anders Anundsen (Frp) nå inngår samarbeid med private aktører.

Politiet i Norge har i dag kun én helikopterbase. Den ligger i Oslo. I tillegg har Forsvaret helikoptre som holder til på Rygge i Østfold. Dermed er politiet svært sårbart i resten av landet. For å øke kapasiteten på Vestlandet og i Nord-Norge leier derfor Justisdepartementet nå inn private aktører, melder TV 2.

– På Vestlandet er det store avstander, og i praksis er bil det eneste alternativet for politiet. Det betyr i mange tilfeller at det går flere timer før beredskapen er på et tilstrekkelig nivå under hendelser. Derfor inngår vi nå i et samarbeid med flere aktører for å dra nytte av de ressurser som allerede er der, sier Anundsen.

Justisdepartementet er i dialog med Statoil, som har bistått med å kartlegge hvilke ressurser som finnes. Statoil leier i dag inn helikoptertjenester fra CHC Helikopter Service og Bristow Norway. Anundsen opplyser at departementet også er i dialog med Lostjenesten, som disponerer tre helikoptre, blant dem ett med base i Hammerfest. I tillegg er han i kontakt med et tysk selskap med base på Sola.

– Dermed har vi potensielt tilgang til flere titalls helikoptre om nødvendig, sier Anundsen.

Populært