Nytt krav om obduksjon av alle trafikkofre

Illustrasjonsfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Nesten to år etter at Statens vegvesen, Havarikommisjonen og andre organisasjoner etterlyste obduksjon av alle omkomne i trafikken, ber nå Motorførernes Avholdsforbund om fortgang i prosessen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) opplyser at han fortsatt venter på en ulykkesrapport før han skal vurdere kravet, melder NRK.

– Jeg er enig i at dette er viktig, og derfor er vi positive til det. I fjor vår satte vi ned et utvalg som begynte å gjennomgå ulykkesrapportene og systemet rundt det. De vil levere sin rapport ganske snart, og da vil vi også få fortgang på de politiske prosessene, sier statsråden.

I dag blir det kun utført obduksjon hvis trafikkulykker med dødelig utfall kan få rettslige følger. Motorførernes Avholdsforbund (MA) mener at man vil få klarere svar på hvorfor det skjer dødsulykker, dersom flere blir obdusert.

– Vi krever nå en lovhjemmel for rettsmedisinsk obduksjon av alle trafikkdrepte, sier MAs generalsekretær Elisabeth Fjellvang Kristoffersen.

Utspillet om obduksjon av alle trafikkdøde kom etter at en bilfører og tre passasjerer omkom i en kollisjon med et vogntog på E39 i Vest-Agder 10. september 2010. Prøver tatt av bilfører åtte timer etter ulykken viste en promille på 1,27. To år senere viste en ny rapport at bilføreren ikke hadde drukket alkohol, men at alkoholen var dannet i kroppen i tidsrommet fra bilisten døde til prøvene ble tatt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært