Meny

Raymond Johansen forsvarer kjendistung Ap-liste

Partisekretær Raymond Johansen på talerstolen under landsmøtet i Arbeiderpartiet fredag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Byrådslederkandidat Raymond Johansen i Oslo får kritikk for å hente inn i norske kjendiser som skyver innvandrerpolitikere ut av listene ved høstens lokalvalg.

Den avtroppende partisekretæren i Arbeiderpartiet er partiets kandidat som byrådsleder i det kommende kommunevalget til høsten.

Overfor VG avviser han at Oslo Ap har tatt et grep for å hindre at det ble et flertall av politikere med innvandrerbakgrunn, slik det ble i bystyret i Oslo etter forrige valg. Da ble flere kumulert inn mens to sto på sikker plass på listene

Les også: Ap vil ha obligatorisk vaksineforsøk i Oslo

Flere politikere med innvandrerbakgrunn som avisen har snakket med uttrykker skuffelse over valgene til den nye byrådslederkandidaten.

– Dersom noen er skuffet, så er det et sunnhetstegn, som viser at mange vil kjempe hardt for å representere dette partiet og hjelpe oss med å gjenvinne Oslo, sier Raymond Johansen til VG.

Leder for valgkomiteen, Signe Horn sier det var noe diskusjon om listen, som blant annet inneholder navn som Geir Lippestad, Thorvald Stoltenberg og Frode Kyvåg. Hun legger derimot til at de er «gode navn og gode partimedlemmer».

Les saken: Ap vil gi gratis heroin til rusavhengige

Populært