Meny

Utenlandspassasjerer ble sendt utenom passkontrollen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Reisende med et fly fra Antalya i Tyrkia til Norge ble fredag kveld sluppet inn i landet uten å ha gått gjennom passkontrollen på Gardermoen.

Grunnen til glippen var at ansatte på Gardermoen trodde flyet, som først hadde mellomlandet i Haugesund, var et innenriksfly. Derfor ble passasjerene og bagasjen fraktet til innenriksterminalen hvor det verken er passkontroll – eller taxfreesalg, skriver VG.

– Det var noen som ikke hadde fått bagasje. Og det var en gruppe nordmenn som var gretne fordi de ikke fikk handle taxfreekvoten sin. De sto igjen og ventet. Men de fleste utenlandske passasjerene hadde dratt da tollvesenet og politiet kom, sier en passasjer avisen har snakket med.

Vakthavende direktør Marianne Hornnes ved OSL sier feilen skjedde på grunn av uheldige omstendigheter, og at det ble opprettet en provisorisk grensekontroll inne i innenrikshallen.

– Det var et hendelig uhell og noe som skjer fra tid til annen. Heldigvis var det et fly med stort sett norske passasjerer. Dermed fikk dette ikke de konsekvensene det kunne fått, sier Gerhard Bergo, teamleder ved grensekontrollen på Gardermoen politistasjon.

Bergo anslår at slike uhell er noe som skjer «et par ganger i året».

Populært