Meny

85 år siden dagen «ingenting skjedde»

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag er 85 år siden BBCs nyhetsoppleser gikk på luften og fortalte at det ikke har skjedd noe.

Se for deg en dag der renta ikke stiger, en dag ingen dør, USA ikke invaderer et eneste land, ingen biler kolliderer og alle kongelige er milevis unna både bursdager og fødsler.

En god dag for verden er som regel en dårlig dag for alle verdens nyhetsmedier hvis eksistens står og faller på at det faktisk skjer ting.

Særlig sommertid er kjent som tiden for nyhetstørke. Da er Stortinget stengt, og både journalister og nyhetskildene gjerne på ferie.

I mangel på virkelige nyheter fylles avisene derfor med agurknyheter. For det finnes jo alltid en panda som føder et sted i verden ! Og er vi riktig heldige, kommer vi kanskje over en promp som i ytterste konsekvens fører til politiutrykning.

Les også: Gjett hva denne sangen handler om

Hva som skjedde i redaksjonsmøtet til BBCs reportere om ettermiddag den 18. april 1930, er ikke godt å si. Muligens satt journalistene der med tomme blokker og var skjønt enige om at verden var et kjedelig sted.

For i det som skulle ha vært en ordinær nyhetssending klokken 18.30, gikk programlederen til BBC på luften og skrev seg inn i nyhetshistorien med de følgende ordene:

- God kveld. I dag er det langfredag. Det har ikke skjedd noe nytt.

Minuttene som gjenstod av nyhetssendingen, ble brukt til pianomusikk, før BBC fortsatte med sine oppsatte program.

Med internett og nåtidens kommunikasjonsmuligheter med oppdateringer hvert minutt er det lite trolig at en nyhetsfattig dag skal ramme redaksjonene på samme måte som den gangen i 1930.

Men skulle det skje, forestiller vi oss at det ville sett ut omtrent som i videoen øverst.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært