Meny

Barnebarnet erstatter Jean-Marie Le Pen

Marion Marechal Le Pen (25), barnebarnet til partistifter Jean-Marie og niesen til partileder Marine, blir Nasjonal fronts kandidat i valget i regionen Provence-Alpes-Côte d'Azur. Foto: Charles Platiau / Reuters / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nasjonal front har besluttet at Marion Marechal Le Pen (25) skal ta over bestefarens plass i det franske regionalvalget i desember.

Bestefar Le Pen, som i sin tid var med på å starte partiet på ytre høyre fløy i fransk politikk, trakk seg mandag fra valget etter en offentlig ordkrig med Jean-Maries datter Marine, som i dag er partileder.

Partiets kandidat i regionen Provence-Alpes-Côte d'Azur blir dermed Marion Marechal Le Pen, som politisk står nærmere sin bestefar enn partileder Marine, som er hennes tante.

Les også: Jean-Marie Le Pen trekker seg fra valg i Frankrike

Partileder Marine Le Pen ba faren om å trekke seg fra politikken etter en rekke kontroversielle uttalelser den siste tiden. Hun reagerte blant annet på at faren kalte statsminister Manuel Valls, som har spanske røtter, for en «innvandrer» og forsvarte tidligere uttalelser om at nazistenes gasskamre var «en historisk detalj».

Jean-Marie Le Pen har imidlertid understreket at han bare trekker seg fra valget, ikke fra politikken for øvrig.

Les også: Full krangel mellom far og datter Le Pen

88-åringen ble denne uken innlagt på sykehus, for det han selv omtaler som «et lite hjerteproblem», ifølge avisa Le Parisien.

Populært