Meny

Støre har ingen alliansefavoritt i ny regjering

Ap-partileder Jonas Gahr Støre flyter godt på høy oppslutning på meningsmålingene, men har ikke lagt noen plan for hvordan en Ap-basert regjering kan se ut. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre har ikke lagt noen plan for hvordan Ap skal gjenerobre makten, men i en rundspørring sier flertallet av Aps lokalpolitikere at Senterpartiet er det partiet de helst vil danne regjering med.

Støre sier til Dagens Næringsliv at han foreløpig ikke har lagt noen plan for hvordan han skal bringe Ap tilbake til makten.

Samtidig viser en rundspørring som DN har foretatt blant 236 av Aps 403 listetopper foran kommunevalget, at Sp er det soleklare favorittsamarbeidspartiet. 58 prosent av Ap-politikerne ønsker Sp i en samarbeidsregjering. 17 prosent foretrekker SV, 14 prosent vil ha KrF, og 3 prosent mener Miljøpartiet De Grønne er rett partner. 9 prosent har ingen bestemt oppfatning.

Les også: Ap-smell i ny meningsmåling

Venstre-leder Trine Skei Grande har sagt det vil være en tabbe for partiet å åpne for Ap-samarbeid. Kristelig Folkeparti har også blitt trukket fram som en mulig alliansepartner for Ap, men KrF forholder seg til dagens samarbeid med Venstre og regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet, skriver Dagens Næringsliv.

– Selv om KrF har en annen prosess og tilnærming enn Venstre, er jeg ikke så sikker på at vår konklusjon i 2017 blir annerledes, sier KrF-leder Knut Arild Hareide.

Samtidig ser det ikke ut til at det gamle rødgrønne regjeringsalternativet mellom Ap, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti vil gjenoppstå, ifølge avisen. SV står helt utenfor. Senterpartiet er klar til regjeringsmakt, men vil kreve å være del av en regjering og ikke bare et støtteparti, slår partileder Trygve Slagsvold Vedum fast.

Populært