Meny

To menn etterlyst etter sprenging av minibank

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet leter etter flere personer etter at en minibank ble sprengt i Rømskog i Østfold. Hendelsen settes i sammenheng med et tilsvarende tyveri på Romerike.

Natt til torsdag fikk ranere med seg et ukjent utbytte etter å ha sprengt en minibank som tilhører Blaker Sparebanks filial på Auli Senter i Nes i Akershus.

Natt til fredag skjedde det samme i Marker Sparebank i Rømskog rett ved svenskegrensen. De to bankene ligger rundt seks mil fra hverandre.

Romerike og Østfold politidistrikter samarbeider om etterforskningen av sakene.

– Politiet har sikret overvåkingsbilder fra stedet. Disse viser to gjerningspersoner ta seg inn i lokalene mens en bil på utsiden er i bevegelse. Det kan derfor ikke utelukkes at det var flere gjerningspersoner involvert, sier lensmann Mona Bergseth ved Marker og Rømskog lensmannskontor om det siste tyveriet.

Kraftige gjerningsmenn

Den ene gjerningsmannen i Østfold beskrives som kraftig bygget og iført finlandshette, mørk jakke med lyse armer og hette, samt røde hansker. Den andre gjerningsmannen var ifølge politiet også fyldig/kraftig, og han hadde på seg grå hettegenser, mørke bukser og røde hansker.

I begge tilfeller dreier det seg trolig om flere gjerningsmenn som har kjørt fra stedet i en bil etter å ha sprengt minibanken. Folk i nabolagene har våknet av de kraftige smellene.

Et lite sted

– Det er veldig tidlig i etterforskningen. Nå samler vi inn mest mulig informasjon. Vi har snakket med en del vitner som har meldt seg allerede. Rømskog er et lite sted, så der følger man med når det er noe som ikke hører til, sier lensmannen til NTB.

Det er ikke oppgitt hvor mye penger gjerningsmennene har fått med seg, men politiet har bekreftet at de fikk med seg utbytte på Nes.

En mørk stasjonsvogn med aluminiumsfelger kan være av interesse for politiet i Østfold, men både Bergseth og hennes kollega, lensmann Bernt-Ingar Jahren ved Nes lensmannskontor, sier til NTB at de foreløpig ikke vil avgrense etterforskningen.

Det kan føre til at publikum unnlater å kontakte politiet som dermed kan gå glipp av viktige opplysninger.

Biltrafikk

– Vi har også biltrafikk på videoene, men på det tidspunktet sprengningen skjedde, må vi ikke glemme at det blant annet er avisbud og folk som reiser til og fra byggefelt på jobb. Hvis vi går ut med bilder av en av de bilene fordi vi tror at det kan være den, så blokkerer vi fullstendig for all annen god informasjon på bilsporet, sier Jahren.

Han legger til at det er mange år siden minibanksprengninger og bankran var en trend.

– Det har vært veldig stille på den fronten lenge, sier lensmannen i Nes.
Populært