Meny

Bergwall ferdig med tvungen behandling

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sture Bergwall er glad for å være ferdig med 23 års tvungen psykiatrisk behandling. En svensk domstol besluttet torsdag at behandlingen skal avsluttes.

– Avgjørelsen er endelig. Nå er Sture Bergwall en fri mann. Han kan starte et nytt kapittel og sette punktum for årene med tvungen behandling, sier advokat Anwar Osman til TT.

«Fri! Fri på ordentlig» skriver Bergwall selv på Twitter.

Under navnet Thomas Quick tilsto Bergwall 39 drap i perioden 1994 og 2001. Han ble først dømt for åtte av dem, men ble i 2013 frikjent for alle.

Les også: Sture Bergwall settes fri

Det betyr imidlertid ikke at han har hatt plettfri vandel. Han ble dømt til psykisk helsevern etter en voldsdom som 19-åring i 1969. Under en prøveutskriving begikk han nok en voldelig handling. Rundt 20 år senere truet han en familie på livet under et ransforsøk.

I 23 år har han fått tvungen psykiatrisk behandling. Da behandlingen ble forlenget i fjor, sa han selv at han var i stand til å klare seg på egen hånd.

– Han er lettet og glad for å endelig kunne leve et liv uten kontroll og være fri, som alle andre. Det er gledelig, sier advokat Osman.

Bergwall skriver for tiden på en selvbiografi.

Populært