Fordømmer angrepene mot innvandrerbutikker i Sør-Afrika

– Vi kan ikke fortsette å ta livet av hverandre, sier Sør-Afrikas president, Jacob Zuma.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sørafrikanske regjeringspartiet African National Congress (ANC) fordømmer angrepene mot innvandrerbutikker som denne uken har skapt store spenninger i landet og ført til at minst seks personer har mistet livet.

Bølgen av angrep har vært rettet mot butikker og boliger eid av somaliere, etiopiere, malawiere og andre innvandrere til tross for at store politistyrker har har vært synlige i byen Durban sør i landet.

– Skammelig

– De siste par ukene har landet vårt opplevd en skammelig bølge av angrep fra noen av våre egne mot vårt lands innvandrerbefolkning, har ANC skrevet i en pressemelding, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Partiet, som har styrt landet siden slutten på apartheid i 1994, skriver videre:

– Dette er kriminelle handlinger mot sårbare og forsvarsløse mennesker som har søkt tilflukt, trøst og økonomisk støtte i vårt land.

Partiet understreker at utfordringene landet står overfor ikke kan lastes folk med utenlandsk statsborgerskap.

– Må ta slutt

Uttalelsen fra regjeringspartiet kommer etter at president Jacob Zuma har blitt kritisert for å ha unnlatt offentlig å ta avstand fra den fremmedfiendtlige volden.

I de fattige delene av Durban har vært sentrum for de siste dagenes sammenstøt mellom lokalbefolkningen og innvandrere. Tidligere i år har det vært tilsvarende angrep mot innvandrerbutikker i Soweto.

Over 1000 utlendinger har flyktet fra hjemmene sine i Durban, og bor nå i politibeskyttede flyktningleire.

– Dette må ta slutt, for vi kan ikke fortsette å ta livet av hverandre, slo president Zuma fast i et radio- og tv-innslag nylig, og fortsatte:

– Vi kan ikke akseptere at når vi har problemer, bruker vi vold mot våre brødre og søstre fra kontinentet vårt.

Personvernpolicy