Frikjent for å ha skåret av nese på svigerfar

En mann i 20-årene er i Gjøvik tingrett frifunnet for å ha skåret av neseryggen på svigerfaren sin under en muslimsk gravferd i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakgrunnen for frifinnelsen er at Gjøvik tingrett mener det ikke er bevist utover enhver rimelig tvil om det var denne mannen eller broren hans som faktisk brukte kniven under basketaket som oppsto utenfor kapellet ved Gjøvik sykehus i januar i fjor, skriver Oppland Arbeiderblad.

Tingretten beskriver situasjonen som oppsto utenfor kapellet som kaotisk. Omtrent 15 personer var til stede. Det oppsto krangling mellom de to brødrene og den ene brorens svigerfar. Krangelen skal ha dreid seg om offerets datter.

Mannen som etter hvert ble tiltalt i saken, har forklart at han ble rispet med kniv av svigerfaren. Broren hans har også forklart at svigerfaren trakk kniv mot svigersønnen og at han selv derfor brukte tapetkniv mot brorens svigerfar.

Offeret selv forklarte at han så begge brødrene holde kniver og at det var tiltalte som skadet ham.

– Retten finner sakens faktum uoversiktlig. Saken må forsøkes forstås i lys av en kulturell kodeks, familieforhold, ære og patriarkalske tradisjoner, skriver tingretten i dommen.

Personvernpolicy