Lærer siktet for nettovergrep mot 108 barn

Politiet mener 108 barn er blitt utsatt for sexsjikane på internett av en mann i 40-årene som ble pågrepet i oktober i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen, som var bosatt i Oppland, sitter fortsatt i varetekt, men politiet er langt fra ferdig med sin etterforskning.

– Dette er en svært omfattende og alvorlig sak. Etterforskningen pågår for fullt og vil først være avsluttet en gang i høst, sier politiadvokat Julie Dalsveen ved Vestoppland politidistrikt til Aftenposten.

Læreren i 40-årene skal ha gitt seg ut for å være en ung jente og lurt barna til å tro at de chattet med en jevnaldrende person på nettet. Saken «sprakk» da en mor på Nordvestlandet kontaktet politiet etter å ha sett datteren lett påkledd foran datamaskin og webkamera.

Antallet fornærmede har steget fra 20 til 108 personer siden VG for første gang omtalte saken i februar. Det yngste barnet var ni år da det var i kontakt med mannen, men de fleste var 12-13 år.

Mannens forsvarer, advokat Per Espen Eid, sier til Aftenposten at klienten erkjenner de faktiske forholdene i siktelsen når det gjelder internettkontakten med barna.

– Han erkjenner også det faktiske når det gjelder seksuell omgang med to barn som ifølge siktelsen skal ha vært under 16 år. Men han mener at de var over 16, sier Eid.

Ifølge forsvareren ønsker den siktede å medvirke til full oppklaring av saken, men han sier at han er sterkt helsemessig svekket, både fysisk og psykisk.

Mannen har ifølge avisen vært ansatt i grunnskolen flere steder på Østlandet.

Personvernpolicy