Meny

Vaffelrøre om asylbarn

Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre er uenig med Venstres Trine Skei Grande om hvilken kontakt de har hatt i asylbarnsaken. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ap-leder Jonas Gahr Støre og Venstres Trine Skei Grande er uenige om hvorvidt de snakket om asylbarna mens de spiste vafler før påske.

– Trine Skei Grande var på vaffel hos meg, en uke før påske, en time. Det kom ikke opp med ett ord, sa Støre på en pressekonferanse onsdag.

Bakgrunnen for saken er at Skei Grande i landsmøtetalen forrige uke opplyste at Venstre hadde vært i kontakt med Ap for å finne en løsning for de lengeværende asylbarna som ble sendt ut av landet i fjor. Det skjedde før Venstre og KrF ble enige med regjeringen om en løsning.

Skei Grande bekrefter på Twitter at denne kontakten var tema da hun spiste vafler hos Støre

– Ikke noe initiativ

Konfrontert med dette, sier Støre onsdag at han «har en annen oppfatning».

– Venstre har ikke kommet til Ap og sagt: Vi vil legge ut våre vurderinger av dette spørsmålet og ha dere med på en løsning, sa Støre.

– Noe sånt initiativ er ikke kommet. Det er kommet noe gjennom mediene. Men det må komme på en annen måte hvis det skal være noe vi skal vurdere og gi våre avveininger, fortsatte han.

Har fått muligheten

Venstres André N. Skjelstad mener Ap har fått mulighet til å støtte kravet om at barna som ble sendt ut før den nye forskriften kom på plass, skal få ny behandling.

– Men Ap har verken valgt å ta initiativ overfor Venstre eller grepet muligheten i de møtene Venstre har tatt initiativ til overfor Ap, sier han til NTB.

Han forteller at han hadde flere møter med Aps nestleder Helga Pedersen og innvandringspolitisk talsmann Eirik Sivertsen om saken, senest 19. mars, men at de var negative.

I VG 23. mars sa Sivertsen at Ap var skeptiske til å gi regler tilbakevirkende kraft.

– Ap legger til grunn at vedtakene om uttransport er gjort ut fra reglene som gjaldt da vedtakene ble fattet, sa Sivertsen til avisen.

– Nå har Ap-landsmøtet all mulighet til å rydde opp i Støres vaffelrøre og i partiets inhumane politikk overfor asylbarn og sørge for å gi Ap-ledelsen klar beskjed om å endre sin kompromissløse politikk overfor asylbarn, sier Skjelstad.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært