Meny

Politiets ledelse i Hordaland sliter med tilliten

Politimester Geir Gudmundsen har fratrådt midlertidig mens granskingen av Monika-saken pågår. Her sammen med visepolitimester Gunnar Fløystad på en pressekonferanse om saken i mars. Nå viser politiets medarbeiderundersøkelse at de ansatte har liten tillit til ledelsen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kun 34 prosent av de ansatte i Hordaland politidistrikt har tillit til politimesterens ledergruppe, viser en medarbeiderundersøkelse.

Dette er svakere enn ved tidligere medarbeiderundersøkelser og dårligere enn gjennomsnittet for andre politidistrikter.

Politiet i Hordaland har vært i hardt vær etter Monika-saken. Spesialenheten for politisaker konkluderte i vinter med at det sviktet i mange ledd under etterforskningen av åtte år gamle Monika Sviglinskajas død.

Hordaland politidistrikt har selv erkjent at en del ting gikk galt under etterforskningen. Den 32-årige tidligere samboeren til jentas mor er siktet for drap, etter at politiet først henla dødsfallet som et sannsynlig selvmord.

I februar fratrådte politimester Geir Gudmundsen midlertidig sin stilling mens saken granskes.

Ønsker tilbakemeldinger

Ifølge undersøkelsen gir mange ansatte uttrykk for at deres nærmeste leder er tilgjengelig, setter klare mål og er en god rollemodell, og mange beskriver også disse lederne som åpne for innspill fra medarbeiderne og villige til å tenke nytt.

– Samtidig signaliserer flere ansatte at de i større grad ønsker tilbakemeldinger om sitt arbeid fra nærmeste leder. Ledere må bli flinkere til å motivere og utvikle sine medarbeidere.

Det er også et godt stykke igjen før alle får en årlig medarbeidersamtale med oppfølging, heter det i en pressemelding fra politidistriktet.

Stor arbeidsbelastning

Hele 22 prosent sier at arbeidsbelastningen er så stor at det påvirker helsen deres.

– Politidistriktet ligger også høyere her enn landsgjennomsnittet – det bekymrer, skriver Hordaland-politiet.

Politiledelsen varsler nå gjennomgang av alle resultatene, før oppfølging i et samarbeid mellom ledere, medarbeidere, tillitsvalgte og vernetjeneste.

Før sommeren skal ledere og medarbeidere lage oppfølgingsplaner sammen, og ved utgangen av året skal det lages en rapport om prosessen.

Populært