Meny

Frykter at dødelig «krokodil»-dop har kommet til Sverige

VEVSKADER: Mannen det svenske politiet har snakket med, skal ha fått indre vevsskader etter å ha inntatt det som skal være krokodil. Foto: Johan Säfström

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Selges som heroin. Kjøpes som død», skriver svensk politi på Twitter, etter at en mann fra Stockholm angivelig skal ha inntatt «krokodil».

Det er en mann i 60-årene fra Stockholm som skal ha ha inntatt det livsfarlige dopet «krokodil», i den tro at det var heroin.

Politimannen Johan Säfström, som jobber i Stockholm, har vært i kontakt med mannen, og har lagt ut et bilde på sin Twitter-konto av en oppsvulmet hånd. Til bildet har han skrevet teksten:

«Dannes» hånd tre uker etter inntak av dopet «krokodil», med vevsskader som konsekvens. Selges som heroin. Kjøpes som død.»

Ekstremt farlig

Krokodil er ekstremt farlig syntetisk heroin, som hovedsakelig eksiterer på det russiske markedet. Ved injisering «spiser» stoffet seg inn i kroppen fra innsprøytningsstedet, og gjør i ytterste konsekvens at brukeren mister hele kroppsdeler eller dør.

Forventet levetid for faste brukere er ett til to år. Stockholm-mannen beskrev reaksjonen han fikk da han inntok det man tror er krokodil til politiet.

– Han beskrev det som kroppen begynte å råtne. Han vet godt hva heroin er, det er ikke noe nytt for han. Men dette var ikke heroin, sier Johan Säfström til DN.se

Säfström forteller til Dagens Nyheter at mannen på bildet har vært rusmisbruker i mange år, og at han selv har truffet mannen med jevne mellomrom i sine år som politi.

– Han var bandasjert og fortalte hva som hadde skjedd. Han hadde kjøpt dop i den tro at det var heroin, men når han injiserte det besvimte han, sier Säfström til DN.se.

Se video: Kjøttetende dop skremmer narkomane

Populært