Meny

Tiltalt for å ha hatt sex med sin demente kone

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 78 år gammel amerikaner møter denne uken i retten tiltalt for å ha hatt sex med sin demente kone uten at hun kunne gi samtykke.

I den amerikanske delstaten Iowa er en 78 år gammel mann tiltalt for å ha hatt sex med sin demente kone uten at hun var i stand til å gi tamtykke.

Det var i mai i fjor at den eldre mannen og hans kone bodde på et pleiehjem. Ifølge de ansatte på hjemmet kunne kona på dette tidspunktet ikke huske sine døtres navn eller hvordan man spiser en hamburger, ifølge New York Times.

– Kunne ikke samtykke

Det er tillatt å ha sex på pleiehjemmet, men bare dersom begge parter samtykker. Det ble mannen imidlertid gjort oppmerksom på at kona ikke lenger var i stand til å gjøre.

78-åringen har denne uken måttet møte i retten.

14 jurymedlemmer har hørt på forklaringene fra ansatte ved omsorgssenteret, politi og leger.

Fanget på overvåkningskamera

Aktoratet har brukt tid på å prøve å få klarhet i hvilken tilstand kvinnen var i og hennes ektemanns oppførsel i ukene fram til den angivelige hendelsen.

Det var en av de andre innlagte på pleiehjemmet som reagerte på 78-åringens besøk, og på et overvåkningskamera kunne man se ham forlate hustruens rom med en av hennes underbukser.

Kvinnen døde i august i fjor, og mannen ble pågrepet få dager senere.

Ifølge Joel Yunek, som forsvarer 78-åringen, skal mannen ha hatt sex med sin kone på pleiehjemmet, men ikke den 23. mai.

Ifølge New York Times skal han trolig forklare seg i løpet av denne uken.

Populært