Meny

Nå kommer vårværet for fullt

VÅRVARMT: Det er meldt fint vær med sol og mellom 15-20 grader i helgen og til neste uke over hele Øst-og Sørlandet. Her fra Aker Brygge i Oslo fra påsken i år. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kan bli 20 grader på Sør- og Østlandet til uken, og 15 grader og sol i helgen. De nordlige delene av landet får ikke den samme vårstemningen som i sør.

Temperaturene vil stige jevnt ut resten av uka, og gi vårvær med mellom 15-20 grader på Sør- og Østlandet takket være et høytrykk som bygger seg opp nord ford de britiske øyer.

– Unntaket er Møre og Romsdal og Trøndelag som vil oppleve noe nedbør. Ellers i Sør-Norge blir det fint med lange perioder med sol, rolige vindforhold og null nedbør, sier Eldbjørg Moxnes, vakthavende meteorolog på meteorologisk institutt, til ABC Nyheter.

Opp mot 20 grader

Moxnes sier det kan bli opp mot 20 grader i sentrale strøk på Østlandet og i kystnære strøk ned mot Sørlandet i starten av neste uke. I helgen kan hun melde om rundt 15 grader og sol de samme stedene.

Det blir en stor kontrast til snøværet flere mennesker på Østlandet fikk oppleve tirsdag.

– Nå ser det virkelig ut som om våren er i anmarsj. Med milde temperaturer og ikke noe nedbør blir det ikke noe snø sør i landet, sier Moxnes.

Les også: Mars-været vitner om kortere vintre

Ikke like vårlig i nord

De nordlige delene av landet får ikke like deilig vårvær som i sør, men været fremover blir likevel ikke så aller verst.

– Det blir litt mer pålandsvind i hele Nord-Norge, perioder med litt nedbør, hovedsakelig som regn, og snø i fjellet. Men det er ikke snakk om noen store mengder. Det blir forholdsvis rolige forhold, sier meteorologen.

Sjekk hvordan været blir der du er med ABC Nyheters værtjeneste

Populært