Tidligere tingrettsdommer siktet for nye overgrep

En tidligere tingrettsdommer i 70-årene som i tingretten er dømt for overgrep, er siktet for nye forhold i Oslo. Mannen er varetektsfengslet i fire uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han ble framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett onsdag, og politiet fikk medhold i kravet om fire uker varetekt, skriver VG.

Mannen ble i fjor dømt til åtte måneders fengsel av en tingrett på Østlandet for beføling av tre mindreårige jenter, fem av månedene ubetinget. To av episodene skjedde på toget, mens den siste fant sted i fornøyelsesparken TusenFryd i Ås i Akershus, ifølge dommen.

Ankesak i juni

Mannen ble også dømt for uanstendig atferd overfor flere mindreårige ved å sende dem seksualiserte eposter.

Mannen har anket dommen, og saken skal etter planen opp for Borgarting lagmannsrett i juni.

Alle disse forholdene skal ha funnet sted i 2010 og 2011, mens mannen fortsatt jobbet som tingrettsdommer i en domstol på Østlandet. I dag er han pensjonist.

Øst i Oslo

Ifølge Aftenposten skal de to nye forholdene ha skjedd øst i Oslo i forrige uke.

– Han ble i fjor dømt for å ha lokket svært unge jenter med sjokolade og en hund, og deretter misbrukt jentenes tillit. Også ved de nye forholdene han er siktet for, er hunden og sjokolade med i bildet, sier politiadvokat Andreas Strand i Oslo politidistrikt.

«Retten legger til grunn at siktede synes å mangle evne til å avholde seg fra den type handlinger han nå er siktet for, selv om han relativt nylig er domfelt for lignende forhold og hvor ankebehandling er berammet før sommeren 2015, heter det i fengslingskjennelsen.

Personvernpolicy