Meny

Politiet etterforsker Veronica-saken på nytt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har satt sammen en gruppe som skal gjennomgå Veronica-saken i Sogndal en gang til.

– De skal først og fremst forsøke å identifisere om det er arbeidsoppgaver som gjenstår, eller som må jobbes mer med. De skal snu alle steiner i saken for andre gang, sier regionlensmann Arne Johannessen til VG.

Veronica Heggheim Stegegjerdet (22) ble funnet død i Barsnesfjorden i Sogndal 14. november, etter å ha vært savnet i nesten tre uker.

En mann i midten av 40-årene er siktet for falsk forklaring og for å ha utøvd vold mot Stegegjerdet, men Sogn tingrett fant under et fengslingsmøte rett før jul i fjor at det ikke er grunn til å mistenke mannen for vold mot henne.

Fordi politiet mente det ikke lenger forelå fare for bevisforspillelse, ble mannen løslatt i slutten av januar. Siktelsen er imidlertid opprettholdt.

Gruppen som er satt ned består av en taktiker fra Kripos, som ankommer Sogndal onsdag, en etterforsker fra Sogn og Fjordane politidistrikt og to etterforskere fra Sogndal og Leikanger lensmannskontor. Alle har arbeidet med Veronica-saken tidligere.

– De har jobbet hver for seg denne uken. Fra i dag av sitter de sammen i Sogndal. De skal systematisk jobbe seg gjennom saken resten av denne uken, sier Johannessen.

Populært