To homofile menn ble for mye for russerne

Artikkelen fortsetter under annonsen

Presidentkandidat Hillary Clintons nye kampanjevideo ble stemplet med 18-årsgrense og en advarsel om grove bilder i Russland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag slo Hillary Clinton på stortromma og bekreftet at hun vil prøve å bli USAs første kvinnelige president med en to minutter lang kampanjevideo.

Se kampanjevideoen øverst i artikkelen.

En ganske så harmløs video for mange, men for russerne ble et par av scenene for sterk kost.

Streng homolov

Ifølge CNN valgte den russiske fjernsynskanalen TV Rain Channel å advare mot grove bilder og sette 18 års aldersgrense på videoen på sine nettsider.

Til den amerikanske nyhetskanalen forteller TV Rain Channel at de ikke ville bryte den kontroversielle homoloven som forbyr å vise «homoseksuell propaganda i mindreåriges nærvær».

– Vi turte ikke annet

De til sammen fem sekundene med to homofile menn som holder hender, etterfulgt av at den ene mannen sier «Jeg skal gifte meg med en jeg virkelig bryr meg om denne sommeren», mente kanalen kunne være på kant med loven.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Loven har ingen spesifikke retningslinjer, så vi var redde for å bryte den og valgte å legge til aldersgrensen slik at seeren var advart, forklarer TV Rain Channel til CNN.

Steve Jobs-statue var «homopropaganda»

Da Russland vedtok loven mot «homoseksuell propaganda» i juni 2013 skapte den sterke reaksjoner verden over.

Senest i november 2014 gikk Elton John hardt ut mot homoloven under en konsert i St. Petersburg da byen hadde valgt å fjerne en statue av Apple-grunnlegger Steve Jobs da det ble kjent at hans etterfølger var homse.

– I forrige uke ble den erklært som «homoseksuell propaganda» og fjernet. Kan dette være sant? Minnet om Steve omskrives fordi hans etterfølger er homofil? Gjør dette iPad til homofil propaganda? Er Tsjaikovskijs vakre musikk «seksuelt perverterende», spurte Elton John fra scenen den søndagen og understreket samtidig at han alltid har følt seg velkommen som homofil mann i Russland.