Dårligste måling for Frp på nesten 20 år

Krisemåling for Siv Jensen og Frp i TNS Gallups aprilmåling. Foto: NTB scanpix.
Krisemåling for Siv Jensen og Frp i TNS Gallups aprilmåling. Foto: NTB scanpix.

Fremskrittspartiet får bare 8,8 prosents oppslutning på ny måling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikke siden 1997 har Fremskrittspartiet hatt en lavere oppslutning på TNS Gallups stortingsmålinger for TV 2. 8,8 prosent er en tilbakegang på 2,1 prosentpoeng fra målingen i mars.

Ved stortingsvalget høsten 2013 hadde Frp en oppslutning på 16,3 prosent. 15 av dagens 29 Frp-representanter på Stortinget hadde mistet plassen sin dersom denne målingen var et valgresultat.

– Det har vært for mye krangel rundt partiet i det siste. Det har vært for mye negativitet rundt de sakene vi forhandlet med andre partier om, sier Frp-nestleder Ketil Solvik-Olsen til TV 2.

Målingen for TV 2 er gjennomført mens regjeringspartiene Høyre og Frp forhandlet med KrF og Venstre om asylbarna. Også Høyre går tilbake og får en oppslutning på 22,6 prosent (-2,6 prosentpoeng). Det skjer etter en solid fremgang i mars. Dersom målingen var et valgresultat, ville Høyre fått 40 representanter på Stortinget, åtte færre enn i dag.

Venstre går fram 2,2 prosentpoeng til 6,5 prosents oppslutning, KrF får en oppslutning på 5,4 prosent (+0,4).

Arbeiderpartiet får en oppslutning på 39,6 prosent. (+0,6), SV 5,1 (+0,3) og Senterpartiet 4,7 (-1,1). I tillegg havner De Grønne over sperregrensen og får en oppslutning på 4,1 prosent (+1,1). Med disse tallene kunne Arbeiderpartiet dannet flertall sammen med SV og Sp eller Sp og De Grønne.

Rødt får 2,0 prosents oppslutning og hadde fått en stortingsrepresentant fra Oslo.

Personvernpolicy