Meny

Lindeberg-drapet: – Har fått mye viktig informasjon

Politiet har ikke pågrepet noen etter drapet på Lindeberg i Oslo natt til lørdag. Foto: Henrik Skolt / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nye vitneavhør har gitt politiet et mer utfyllende bilde av hva som kan ha skjedd da en 40 år gammel mann ble skutt og drept på Lindeberg i Oslo natt til lørdag.

Fortsatt står politiet uten mistenkte. Men gjennom helgen ble det avhørt flere vitner som kom med viktig informasjon, ifølge politiinspektør Grete Lien Metlid.

– Det har kommet interessante vitner til hele veien. Både lørdag og utover søndagen kom det nye vitner med helt sentral og veldig, veldig viktig informasjon, sier Metlid til NTB.

Fortsatt står vitneavhør sentralt i etterforskningen. Særlig har det vært viktig å kartlegge bevegelser og personer som kan ha vært i området nær åstedet rundt drapstidspunktet.

– Dette er viktig for politiet. Det bildet vi begynner å få av bevegelser og personer i området blir mer og mer beriket og mer og mer interessant, sier Metlid.

Les også: Politiet etterlyser ryggsekk-eier etter Lindeberg-drapet

Sentrale avhør mandag

Mandag startet avhørene av tre tenåringsgutter som gikk på en buss i nærheten av åstedet noen minutter før politiet fikk melding om drapet. Den ene av dem ringte inn etter at politiet hadde bedt dem om å ta kontakt.

– Vi er veldig godt fornøyd med at vi er kommet i kontakt med disse guttene. De ble observert av andre da de gikk på en buss i området like etter hendelsen. Én av dem har ringt inn, og vi har selvfølgelig gjort avtaler for avhør, sier Metlid og legger til at guttene kan være helt sentrale vitner i saken.

Politiet mener guttene kan ha gjort observasjoner som er viktige, kanskje uten å være klar over det selv.

Sekk og pistol

Politiet har også etterlyst eieren av en sekk de mistenker kan knyttes til drapet. Den ble funnet i nærheten av åstedet. Sekken har så langt ikke ført politiet noe nærmere en løsning i saken.

– Det var ikke noe i sekken som gir politiet en forklaring på hvorfor den sto der. Men det er ingen som har meldt seg som eier av sekken, og det gjør den fortsatt interessant, sier Metlid.

Den drepte 40-åringen ble funnet med store hodeskader ved bilen sin på en parkeringsplass. En halvautomatisk pistol med lyddemper lå på bakken nær åstedet, men det er uklart om denne var drapsvåpenet.

– Jeg kan ikke si noe eksakt om når det svaret foreligger. Vi knytter våpenet til saken. Foreløpige undersøkelser gir oss grunn til det, forklarer politiinspektøren.

Dømt for drapsforsøk

Den drepte var selv dømt for tre drapsforsøk i 1997. Politiet ser på en mulig sammenheng i etterforskningen, men sier det bare er ett av flere spor som undersøkes.

– Vi kan ikke si at dette kan knyttes til denne saken, men det er en del av avdødes historikk. Det er helt naturlig at politiet snakker med alle som kan si noe om ham og hans tidligere liv, sier Metlid.

Politiet har tidligere sagt at de har flere navngitte personer i søkelyset, men ingen har status som mistenkt. Metlid forteller at politiet vil fortsette å snakke med vitner samt å jobbe videre med undersøkelser av spor fra åstedet.

– Har dere en teori om hva som kan ha vært motivet for drapet?

– Vi har teorier, men ikke svaret.

Populært